Om vi kan förvänta oss en vinter lik den vi fick förra året, kommer du att behöva en drös med varma och sköna kläder. De höga snöhögarna, bitande vindarna och dagar med minus trettio grader är inget som någon ser fram emot men vi behöver ändå lämna hemmet under dessa dagar och ta oss till skola och arbete. 

Jackan

Det främsta skyddet mot vinden och snön är din jacka, det är den som ska skydda armar och överkroppen från att kylas ned. Det brukar vara lättare att vara kall om ben och lår än armar och mage. Under de kallaste månaderna är det extra skönt med en jacka som gå nedanför rumpan, du kan sitta eller luta dig mot något utan att bli blöt och slipper iskalla skinkor varje gång du går ut!

För att hitta en jacka som känns bra behöver du oftast bege dig ut i butikerna och prova jacka efter jacka efter jacka. Eller så kan du sitta kvar i din fåtölj eller soffa och läsa lite tester på nätet. Du kan få utförliga beskrivningar av jackorna, se bilder från alla sidor och prova dem hemma i lugn och ro. Passar den inte, skicka tillbaka med gratis retur eller byt storlek.

Lär dig att sticka

Vill du ha variation, vara kreativ och bli varm på samma gång? Du behöver du lära dig att sticka! Du kan köpa extremt mjukt och tjockt garn online eller i butik och ett par passande stickor. En halsduk kan vem som helst klara av, det tar bara lite tid att lära sig kontrollera stickorna och få upp fart. Det är exempelvis mycket svårare att lära sig skriva på ett tangentbord än att lära dig göra en rät och en aviga maska. Tack vare nätet behöver du bara köpa garn och stickor, mönster och beskrivning finns gratis på nätet på flera språk.