Stödstrumpans syfte är att få blodcirkulationen i fötterna att öka med hjälp av kompressionen som finns i stödstrumpan. Det leder i sin tur till att benen stimuleras. På detta sätt motverkas ömma, trötta och svullna ben. Strumporna ger dina fötter ny kraft och får dina fötter att må bra. För att få bästa möjliga effekt av din strumpa kan du även välja mellan olika kompressionstryck.

Stödstrumpans användningsområden

Stödstrumpan har många användningsområden. Den kan arbeta både förebyggande samt lindra vid åderbråck och värk och den har använts under lång tid för att behandla bland annat blodproppar. Stödstrumpan är även uppskattad av gravida under långa flygresor och ett perfekt hjälpmedel för de personer som arbetar mycket stående och belastar benen ofta. De kan användas av alla oavsett ålder eller sysselsättning så du kan också hitta ett par som passar dig.

Stödstrumpans utseende

Det finns ett stort utbud av stödstrumpor i både skiftande material och färger. Det förekommer allt från enfärgade strumpor till mönstrade strumpor och i olika storlekar för både män och kvinnor. Dessutom kan stödstrumpor fås som halkstrumpa eller halksocka. Detta är ett utmärkt sätt att minimera risken för att halka inomhus. Det är samma strumpa men med noppor på undersidan som gör att du får bättre fäste på hala underlag.