Härligt vinterväder med många minusgrader kan verkligen förstöras av att frysa om fötterna. Det är då svårt att tänka på något annat än sina domnande tår. Ull är ett material som värmer väldigt bra och är dessutom ett utmärkt material att ha i sockor. Ullen håller värmen även när det blir blött och har god ventilation.

Ull för känslig hud

Vissa personer kan tycka att ull kliar och känns stickigt mot huden. Istället för vanlig ull kan det då vara ett alternativ att satsa på lite finare ull. Kashmir eller merinoull skiljer sig från vanlig ull på grund av sina tunna och otroligt mjuka fibrer.

Varför är ullsockor så bra?

Det finns en stor fördel med att ha just ull som material i en socka. Det är att ull stöter bort fukt från huden. Fötterna förblir varma, även om du ramlat i en snödriva och blivit blöt om foten. Ull kan hålla så mycket som 30 % av sin egen vikt i vätska, utan att det känns kallt eller obehagligt mot huden.

Det är inte bara på vintern som ullsockor kan passa. Ska du ut och vandra är ett par snabbtorkande ullsockor ett perfekt val. ta en titt på dessa herrkläder om du är på jakt efter ullsockor och annat för alla väder.