Huden är en väldigt viktig del av din kropp. Den är något av det första som människor du möter ser och lägger märke till. Därför är det extra viktigt att du tar hand om din hud så att den inte blir till exempel bränd eller torr i solen och värmen. Även om det är fantastiskt skönt att ligga och sola så bör det göras med måtta. Tänk också på dricka mycket och på att återfukta huden. Då får du en välgörande stund i solen.

Huden åldras

Vår hud förändras i takt med att vi blir äldre. Detta kan vi förstås inte göra någonting åt, men det finns produkter som du kan använda för att de synliga ålderstecken ska märkas mindre. Du kan hitta dina saker online och se vad som passar dig bäst.

De känsligaste delarna av huden är ansiktet, händerna och fötterna. Om du smörjer in ansiktet extra noga och får massage till händer och fötter så skyddar du dessa utsatta områden på ett bra sätt. Speciellt huden runt ögonen är mycket tunnare än resten av ansiktet. Din hud förblir mjuk, smidig och brunbränd under lång tid och du behöver inte oroa dig för den.