Under vintern är det vanligt att få kalla händer och det är viktigt att hålla händer och fingrar varma. Sverige har ett kallt klimat och termometern kan sträcka sig långt under minusstrecket under vinterhalvåret. Om du lider av torra och spruckna händer är det ännu viktigare att de skyddas mot köld, då den annars torkar ut dem ännu mer. Händerna är nämligen särskilt känsliga för kylan.

Vantar är ett utmärkt skydd

Att klä sig ordentligt är A och O under vintern och det bästa sättet att skydda händerna på är med ett par högkvalitativa vantar. Öjbro Vantfabrik tillverkar vantar av ull som håller dina händer varma under hela vintern. De har dessutom ett foder som både är vindavstötande och värmebindande. De är bekväma och funktionella, samtidigt som de är väldigt snygga också. Med rätt vantar blir dina händer glada.

Ta hand om dina händer

Din handrygg har hårsäckar samtidigt som den inte skyddas av särskilt mycket fett, vilket gör att handens skydd mot kyla är minimalt. Använd en fuktighetskräm som är framtagen speciellt för att återfukta torr hud och tvätta händerna i ljummet eller varmt vatten. Ta på dig vantar när du ska gå ut, då blir temperaturförändringen mellan ute och inne inte lika stor. Temperaturförändringar kan nämligen också ge sprickor i händerna.