Att framställa ull är i och för sig ett träningspass om du ska göra det själv. Men nu pratar vi inte om det utan om hur bra ull fungerar i träningskläder. 

Värme

Ull är extremt bra på att hålla värmen, se bara på fåren i hagen. Medan du behöver ta på dig dunjacka och täckbyxor för att mata dem på kyliga höstmornar, står de glatt i samma klädsel som dagen innan. Ull ska du alltid ha närmast kroppen om du ska träna i kyla. Merinoull är mer elastiska än vanliga ullfibrer och är bättre på att forma sig efter kroppen, därför har den typen av ull blivit en storsäljare för att göra kroppsnära kläder för friluftsliv och sportande. Ull har en hög isoleringsgrad och håller värmen även om du svettas eller om det är fuktigt ute. Ullen transporterar bort fukten från svett och regn och håller dig torr genom hela joggingrundan.

Varianter

Hos Sportamore hittar du många varianter av ullkläder. Om du ska vara ute på vintern och vandra i fjällen är det perfekt att köpa ett underställ i ull för vandringarna och som sovkläder i tältet. Regnar det ute men du vill fortfarande ut och jogga kan du använda underkläder av ull för att förhindra att du blir helt genomblöt. Så klart fungerar materialet bara till en viss gräns, spöregnar det ute kommer du att bli blöt om du inte använder en regnkappa av något slag. Även under varmare årstider kan du använda dig av ullunderkläder, inte för värmens skulle utan för att få bort fukten från kroppen som annars kyler ned dig.