Ull är ett perfekt material att använda på kläder, även de plagg som bärs närmast kroppen. Genom att välja ett underställ i ull håller du kroppen varm och torr, hela dagen. Ull har fantastiska egenskaper.

När man väljer plagg att bära närmast kroppen, här syftar vi på underställ av olika modell och utförande, är ull ett bra alternativ. Ett underställ i ull värmer bra om det är kallt ute, både om du ska stå still och kolla på en hockeymatch eller om du ska ge dig ut i löpspåret. Ullen har fler egenskaper än att den värmer, den ser också till att hålla kroppen torr, det är därför det är så bra att använda om man tränar ute på vintern. Ull är nämligen självisolerande när det är blött vilket gör att fukten vandrar utåt. Genom att bära plagg ovanpå som andas kommer fukten att vandra ut och hamna på ytan av det yttersta plagget och du är varm och torr mot kroppen.

Merino får
Det här är merino får, vilka man tar ullen ifrån och tillverkar kläder i merinoull. Ullen har mycket hög kvalité och elasticitet.

Att ull kliar som så många anser är lite av en myt, om du väljer rätt typ av ull på de kläder du bär närmast kroppen kliar det inte, inte mer än plagg i andra material så som bomull eller syntet. Det gäller att köpa kläder efter ändamålet och välja ett ullplagg som är ansedd att använda nära kroppen. Bra ullsorter att använda på underställ är merinoull. Merinoullen är från ett speciellt får, Merino får, som har en extra mjuk och fin ull. Denna ullsort är mycket hög kvalité på och den är mycket elastisk, vilket gör att det kan spinnas ut i väldigt fintrådigt garn. Merinoull används också, förutom till underställ, till finare klädesplagg så som kavajer eller finstickade tröjor.