Ull är ett material som syns allt mer i dagens klädaffärer. I dag finns ullplagg i de flesta affärer, framförallt i sportbutiker och sportkläder i ull har gjort en stor comeback.

Snygg på stan..

Ull är framförallt bra att bära vintertid. Materialet värmer bra vilket är perfekt för dig som är frusen. Idag finns många designade plagg i ull också vilket gör att du även kan bära ullplagg när du vill klä dig finare, och inte vara i motionsspåret. Om du till exempel kollar på modetidningen ELLEs sida finns ett reportage av deras moderedaktör Helena Johansson där hon listar sina favoriter i kategorin ”Underbar Ull”. Där kan du få konkreta tips på hur du kan klä dig i vinter. En klassisk ulltröja, gärna med kabelstickning är supersnygg att kombinera med ett par slitna jeans för att ge rätt uttryck och stil. När man använder ull som material är det bra, modemässigt, att kombinera med material som bryter av för att få ett mer designad och moderiktig stil.

Ull kappor

Till träning..

Just träning i alla former är idag starkt förknippat med ullprodukter. Ull är ett material som andas och rengör sig själv. Därför kan det många gånger räcka att vädra dessa plagg och inte tvätta dem lika ofta som vanliga plagg. När du svettas transporteras fukten ut och du håller dig torr mot kroppen. I dag finns ull i produkter som underställ, sockar, mössor, vantar och mellanlager. Ull har blivit ett mycket populärt material. Ett ull material som blivit extra populärt är merinoull, de har kortare fibrer än den vanliga ullen vilket gör att du får betydligt tunnare plagg som är mer elastiska. Merinoull är ett perfekt material att använda på underställ.