En halsduk är inte bara till för att värma oss, den kan också användas som en accessoar. Idag tillverkas många billigare halsdukar i syntetiskt material vilket inte alls betyder att de är dåliga. Yllehalsdukar är dock något särskilt. Här kommer vi att lista några anledningar som gör ull till ett material du ska leta efter när du ska köpa en halsduk.

335652-wool-03

Varför ull?

När det kommer till ull är det framförallt fårull som syftas på. Även om det går att nyttja ullen från andra djur är fåret det djur i Sverige vi får den absolut största delen av ull från. Det finns många olika skäl till varför du ska använda dig av ull istället för andra material. Ett exempel är ullens goda absorptionsegenskaper som gör att halsduken känns torr mot halsen och fortsätter att värma även om den blivit blöt av snö eller svett. Väljer du mellan bomull och ull, har ullen även här fördelar. Det har visat sig att bomullsplantan kräver extrema mängder vatten vid odling, varför fårull är ett mer miljövänligt alternativ. Bomullsplantan besprutas också bekämpningsmedel som skadar naturen. Letar du efter ett miljövänligt alternativ när du ska köpa en halsduk ska du då titta efter en ullhalsduk. Kika in på den här sidan så hittar du många olika halsdukar som kommer att passa dig under hösten och vintern.

Klä dig varmt

Det är väldigt viktigt att vi håller oss varma under vintern. Halsduken tätar utrymmet mellan jackans krage och din hals och ser till att ingen värme slipper ut den vägen, vilket gör att du också känner dig varmare.